PARIS

Paris via au pays des merveilles

After spending one week in Portugal, I took the plane straight from Lisbon to Paris.  Living in Belgium, we don’t often get the chance to fly to Paris, and I have to say landing in Paris around 11 PM has resulted in the most beautiful view I’ve ever had from a plane window.  No photos unfortunately, as I wasn’t seated by the window, but I still enjoyed the view a lot.  That being said: here’s a little impression of how I spent my days in Paris.  I was visiting a friend who lives there now, and he took me to all his favorite places.  We chilled by the Seine, had drinks at an amazing african bar slash vintage shop slash museum called Le Comptoir Général (80 quai de Jemappes) and explored Deyrolle, a wonderful taxidermy store (46 rue du Bac).  And those photos from the Louvre, you ask?  Those were taken when my friend was at work and I met up with Marijke, who you might know from the fantastic blog called Goesting.  Good times!

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

paris via au pays des merveille

all photos by me

Follow me on bloglovinfacebookpinterest, flickr and tumblr.

16 Comments

 1. Leen Philips August 30, 2013

  Zalige foto’s, en wat leuk dat je Marijke gaan bezoeken bent! Ik volg haar blog namelijk al een tijdje :)

  Reply
 2. Danique | 88Forever August 30, 2013

  moooooooi

  Reply
 3. Charlotte August 30, 2013

  zo mooi ! ik vind parijs niet zo tof, maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik ze nog niet door de ogen van een local heb gezien (;

  Reply
  • Hannelore August 30, 2013

   Ja, dat maakt echt een énorm verschil. Ik heb wel een andere kant van parijs te zien gekregen nu :)

   Reply
 4. Jolien (@Jollienn) August 30, 2013

  Leuke foto’s. Parijs is een droom!
  Die voorlaatste foto, welk café (?) is dat? Ziet er een super gezellig plaatsje uit!

  Reply
  • Hannelore August 30, 2013

   Ik dacht dat het heel moeilijk te vinden zou zijn, aangezien ik mij geen naam of adres herinnerde, maar 2 minuten googlen heeft mij al direct geholpen. Dit is Le Comptoir Général, een ‘ghetto museum’ noemen ze zichzelf. Echt eens naartoe gaan als je de kans hebt! Ik heb mijn post aangepast, adres staat erbij!

   Reply
 5. Mirthe August 30, 2013

  Wauw wat een mooie foto’s! Ik ben echt verliefd op Parijs, mijn nicht woont er nu sinds een paar jaar en als ik soms haar Facebookstatussen à la ‘une belle soiree au bord de la Seine’ met foto zie word ik spontaan jaloers :) De stad is inderdaad fijner als je voorbij het Sacre Coeur – Notre Dame – Eiffeltoren – Champs Elysees – Louvre rondje komt, er zijn zoveel leuke kleine winkeltjes en straatjes en parken en tuinen!

  Reply
  • Hannelore August 31, 2013

   Da’s zo waar! Ik was er al 2x eerder geweest met school en unief, maar dit gaf me echt een heel ander beeld!

   Reply
 6. Sophie August 31, 2013

  Zot schone foto’s! Die korrel doet het echt. Met welke camera heb je deze gemaakt?
  Echt dat cafe ziet er fantastisch uit!

  Reply
  • Hannelore August 31, 2013

   Dankjewel! Het is een nikon F-801S met een nikon 35-70mm f/2.8 D lens en gewoon de cheapste filmpjes van het kruidvat ;)

   Reply
 7. Marijke September 1, 2013

  Heel toffe foto’s! En echt stom dat we er geen van ons twee hebben, een volgende keer he! :)

  Reply
 8. Laura September 2, 2013

  En opnieuw: schone foto’s Hannelore! Dat plekje op de voorlaatste foto zag er heel gezellig uit.

  Reply
 9. Hanne M September 2, 2013

  oh weer keimooie, dromerige foto’s!
  ik HOU van Parijs

  Reply
 10. Demoiselle Do September 4, 2013

  Hele mooi foto’s.
  Zelf ben ik nog nooit in Parijs geweest. Ben meer een Londen-reiziger. :)

  Reply
 11. Cloë September 5, 2013

  Echt heel erg mooie foto’s!

  Reply
 12. Loes September 5, 2013

  Wauw, hé. Wat heb jij een mooie analoge foto’s gemaakt!
  De ene is nog mooie dan de ander, ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.